שופינג של יד שנייה בימי קורונה: כל מה שחשוב לדעת

woman in mask shopping clothes

החודשים האחרונים ערערו את כל מה שידענו (או חשבנו שידענו) על פונקציונאליות המלתחה שלנו. כך מצאנו את עצמנו ממחזרות אאוטפיטים ללא בושה, חורשות על טרנינגים וקוברות עמוק במגירה את נעלי העקב. עם זאת, אחרי שבועות ארוכים בלבוש שעיקרו פיג’מה, ייתכן שחלקנו מתחילות להרגיש את הצורך לרענן מעט את המלתחה. אני מודה שגם אני, שחודשים ארוכים נמנעה מרכישות חדשות, נתקפת בחשקים לא ברורים לבגדי חורף חדשים, או “חדשים” יד שנייה. אך כמו כל דבר אחר בשנת 2020, גם כאן הכל חייב להיות הרבה יותר מורכב.

לאור העובדה שסערת וירוס הקורונה ממש לא מאחורינו, עולה השאלה האם רכישה של בבגד “חדש” מחנות יד שנייה או ממסיבת החלפות עשויה לסכן את בריאותינו. אחרי הכל, זה לא מאוד ברור איך וכמה הוירוס שורד על גבי טקסטיל ובאיזו צורה אנחנו יכולות להתמגן מפניו כשמדובר בפריטי לבוש שנלבשו על ידי מישהי שייתכן ונושאת את הנגיף. על פי נתוני המרכז לבקרת ומניעת מחלות האמריקאי (Centers for Disease Control and Prevention או הCDC), הנגיף מתפשט בעיקר על ידי רסיסי רוק שנפלטים בדיבור, בעיטוש או בשיעול של אדם הנושא את הנגיף (ולא דרך חפצים או חומרים שבאים במגע עם החולה). בעוד שישנן עדויות לכך שהנגיף מצליח לשרוד על גבי משטחים שונים, כולל ביגוד, במשך שעות ועד ימים, לא נמצאו עד כה מקרים שבהם אנשים נדבקו בנגיף בעקבות מגע בטקסטיל. בקיצור, סך הכל חדשות טובות…

שופינג כציווי מוסרי

כאשר לוקחים בחשבון גורמים כגון אחוזי האבטלה הגבוהים והחשש להידבק בנגיף בעת השהייה בחנויות הבגדים, קניות של בגדים מכל סוג החלו להיתפס בתקופה האחרונה כמותרות. על פי סקר שנערך בארה”ב ביולי, 33% מהאנשים שהשתתפו בסקר דיווחו שהפסיקו לקנות בגדים לחלוטין, כשבמקביל 32% מהנשאלים סיפרו שהם חוששים מקניות בגדים בחנות פיזית.

המציאות העגומה הזו חייבה את בעלות החנויות למצוא דרכים יצירתיות למכור את הבגדים שלהן באונליין ובכך לחסוך ללקוחות הנאמנות שלהן את ההגעה לחנות, כמו פתיחה של חנות אונליין או מכירות באמצעות הסטוריז ברשתות החברתיות. “קלטתי השבוע שמאז שהתחילה הקורונה (ביטוי מוזר לא?) לא נחתי לרגע, לא לקחתי חופש”, כתבה לאחרונה ענבל לויטס, הבעלים של חנות יד השנייה “בטי בארץ הוינטג’” בעמוד הפייסבוק של החנות. “בעצם ממרץ נכנסתי למין מוד של הישרדות, מדומיינת או לא, לא יודעת, אבל כן, נלחצתי והסתערתי קדימה. לא נחתי לרגע. כל מענק סיוע לעצמאים שפורסם, ניסיתי לקבל. מכולם הייתי זכאית רק לאחד. אני אחת מהרבים מאד שנפלו בין הכסאות של הקריטריונים הגסים שנקבעו. וכל פעם כזו שלא קיבלתי מענק גרמה לי לרוץ מהר יותר וגבוה יותר. ויש בזה משהו טוב”.

היכולת של לויטס להסתגל במהירות למצב החדש הוכיחה את עצמה, כאשר כעת במהלך הסגר היא העבירה את המערך השיווקי שלה לאינסטגרם, שם היא מפרסמת מידי יום את פריטי הוינטג’ שהיא מציעה למכירה. הלקוחות, כך נראה, מתאימות גם הן את עצמן למצב החדש וממשיכות לבצע את הרכישות שלהן, כשחלקן אפילו רואות את המשך השופינג שלהן כסוג של ציווי מוסרי במטרה למנוע את סגירתן האפשרית החנויות האהובות עליהן.

בטיחות לפני הכל

המידע אודות הנגיף משתנה ומתפתח מיום ליום, ועדיין לא ממש ברור האם ניתן או לא ניתן להידבק בוירוס בעקבות מגע בפריטי לבוש ואופנה שנחשפו לאדם אשר נושא את הנגיף. נכון להיום, מחקרים מראים שמשך החיים של הנגיף משתנה מסוג טקסטיל אחד לאחר. כך למשל, לפי דיקן בית הספר למדעי הבריאות למכללה לרפואה בניו יורק, חלקיקי הנגיף שורדים פחות טוב על בדים מבוססים על סיבים טבעיים כמו כותנה. כדאי גם לקחת בחשבון שלפריטי לבוש שונים ישנם גם חלקים שאינם עשויים מבד אלא פלסטיק או מתכת (למשל כפתורים או רוכסנים) שהנגיף מצליח לשרוד עליהם זמן רב יותר יחסית.

בכל מקרה, בהנחה שהחלטתן לרכוש פריט יד שנייה כזה או אחר, ועד שנדע בצורה ודאית את התשובה בנוגע להדבקה האפשרית, מומלץ כמובן לנקוט באמצעי בטיחות מינימליים. ראשית, אם אתן מוצאות את עצמכן מודדות פריט לבוש שייתכן שמישהי אחרת מדדה לפניכן, מומלץ שלא תגעו עם הידיים באזור הפנים (אבל בכל מקרה לא כדאי לכן לעשות את זה בתקופה הזו). שנית, מומלץ לכבס כל פריט לבוש חדש שאתן מכניסות הביתה, ולא משנה אם רכשתן אותו בחנות או שקיבלתן אותו מחברה. ג’אסט אין קייס, מה שנקרא.

כשמדברים על תכשיטים ואביזרים, הדברים טיפה להסתבך. אם מדובר באביזרים כמו משקפי שמש או תיקים מומלץ לחטא אותם באמצעות מגבוני אלכוהול (המתקדמות יכולות גם לרסס עם ספריי לחיטוי). אם רכשתן נעלי בד, אפשר לנסות להכניס אותן למכונת הכביסה (על אחריותכן בלבד), ואילו ניקוי נעליים אחרות יתבסס בהתאם לסוג החומר ממנו הוא עשוי. בנוסף, אם אתן מסוגלות להתאפק, אתן יכולות להשאיר את הפריט החדש בתא המטען של הרכב (או סתם סגור בשקית אטומה בבית) במשך מספר ימים וזה יקטין עוד יותר את הסיכוי להדבקה.

אם צריך לסכם, נראה שנכון להיום יש לכן אישור מדעי לחזור לעשות שופינג בחנויות יד השנייה החביבות עליכן (על פי קריטריוני התו הסגול) או במסיבות החלפות (על פי ההנחיות הרלוונטיות ובהתאם למיקום). תיהנו ואל תשכחו לתייג את הפרופיל של המגזין באינסטגרם כשאתן מעלות תמונות של הרכישות החדשות.

נהנית מהכתבה? מוזמנת לשתף >>

Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook