ענבל שפיגל - סטיילינג בר קיימא
מלווה נשים שמחפשות להכניס אומץ לחייהן באמצעות מינימליזם וסטיילינג בר קיימא
הידעת? אנחנו קונות כיום בממוצע פי 2 בגדים מבעבר, מחזיקות בהם מחצית מהזמן ומשתמשות ב-80% מהזמן בכ- 20% מהם. אז למה רוב הזמן אנחנו מרגישות שאין לנו מה ללבוש? אני הרגשתי כך בעבר פעמים רבות. אנחנו חיות בעידן של שפע, כל האפשרויות פתוחות בפנינו, הכל נגיש ובמרחק של לחיצת כפתור. עם זאת, הקורונה יכולה להוות עבור רבות מאיתנו קריאת השכמה להבנה שאנחנו לא צריכות הרבה בכדי להרגיש טוב ולהיות מאושרות. ניתנה לנו הזדמנות להוקיר את מה שכבר יש לנו וללמוד איך להשתמש ולנצל את הדברים בצורה הכי טובה.
אם את מרגישה שהגיע הרגע לעשות שינוי – הנה כמה עצות שיעזרו לך להפוך את ארון הבגדים שלך לארון בגדים מקיים:
הפסיקי לקנות (לפחות לתקופה הקרובה)
ערכי הכרות מחודשת ומעמיקה עם ארון הבגדים שלך ובחני את כל הבגדים שיש לך. כן, את תצטרכי להקדיש לזה כמה שעות טובות, אבל תהיי בטוחה שזה ישתלם. מדדי את הבגדים ומייני אותם לפי שלוש קטגוריות: (1) להשאיר, (2) לתקן או למחדש ו-(3) למסור/לתרום/להחליף/למכור.
בקטגוריית ה”להשאיר”, אני תמיד ממליצה לנשים שעוברות איתי תהליך סטיילינג אישי מקיים להשאיר רק את הבגדים שהן אוהבות ללבוש, בגדים שהם במידה שלהן עכשיו וכאלה שגורמים להן להרגיש טוב ושמחה בלב.
למדי להשתמש בבגדים שלך
למדי להשתמש בצורה מיטבית בבגדים שאת אוהבת והחלטת להשאיר, כלומר, איך ללבוש אותם באופן שבו הם יחמיאו לגופך ויספרו את מה שאת רוצה לשדר לעולם.
השתמשי בכל הבגדים שיש לך בארון ואל תתני לבגדים להמתין לאירועים מיוחדים. אחד הדברים שאני הכי אוהבת ללמד נשים הוא איך לשדרג או לשנמך בגדים בהתאם לצורך. צרי שילובים שונים מאותם הבגדים, השתמשי בשילובי צבעים וטקסטורות. כך תנצלי את הארון שלך בצורה הכי טובה ותמנעי מההרגשה שאין לך מה ללבוש.
שמרי על הבגדים שכבר יש לך
כבסי לפי ההוראות, אחסני בצורה מיטבית כל בגד לפי סוג הבד שלו, יש בדים שעדיף לתלות על קולב ויש בדים שעדיף לקפל. תקני בגדים שדורשים תיקון או מחדשי בגדים ישנים ועצבי אותם מחדש. כך הבגדים שלך יחזיקו יותר זמן ואת תצטרכי לקנות פחות.
תחום המיחדוש נמצא בהתעוררות ויש כיום מספר מעצבות מוכשרות שמעצבות מחדש בגדים ובדים ישנים. מאז שהכרתי את התחום, זוהי האופציה המועדפת עליי כשמדובר בבגדים שכבר לא בשימוש בצורתם הנוכחית ואני ממליצה עליה כל הזמן ואני אפילו שוקלת להתחיל ללמוד לעשות זאת בעצמי.
קני מדוד וחכם
קני פחות (לווא דווקא בזול), אבל איכותי ועמיד. קני רק את מה שאת צריכה. העדיפי בגדים מבדים איכותיים ואם אפשר מחומרי גלם “ירוקים”. בחרי פריטים שאת אוהבת ב- 100% ויודעת להשתמש בהם. ותמיד העדיפי פריטים שישתלבו עם כמה שיותר בגדים שכבר יש לך בארון.
בחרי באופנה איטית
החליפי או השאילי בגדים. אם את קונה, קני בחנויות יד שנייה בהן יש מבחר גדול של בגדים איכותיים, עמידים ואל-זמניים. חלק מחנויות אלו גם יתנו לך קרדיט על בגדים ישנים שלך.
כשאני נכנסת לחנות יד שנייה, אני תמיד מגיעה עם ראש פתוח והרבה סבלנות. אני יודעת שהקנייה בחנויות יד שנייה מצריכה לעיתים יותר סבלנות מרכישה של אופנה מהירה, אך הסבלנות בהחלט משתלמת, כשאני מוצאת את הפריט הייחודי שממתין רק לי.
אפשרות נוספת היא לקנות ממעצבים מקומיים. העדיפי מעצבים עצמאיים המשתמשים בייצור מקומי ובחומרי גלם איכותיים ועמידים.
כל שינוי מתחיל מהגדלת המודעות. כך השינוי קרה בהדרגה גם אצלי. ברגע שכולנו נפתח מודעות ונכיר קצת יותר את ההשפעות של תעשיית האופנה על החברה והסביבה, נוכל להתחיל לייצר שינוי לטובה. אני יודעת שכל מה שכתבתי פה עלול להרגיש כמו הרבה עבודה, ולעיתים קצת מסובך, אבל לא צריך לעשות הכל בבת אחת. אפשר להתחיל מהחלטה קטנה אחת ומשם הדברים כבר יתגלגלו ותיווצר תנועה אל עבר ארון מקיים יותר שיהפוך את העולם לקצת טוב יותר עבור כולנו.