כך תהני ממלתחה חדשה מבלי להוציא אפילו לא שקל אחד

אוקסנה בר

אוקסנה בר

מרצה על אופנה בת קיימא ובלוגרית אופנה מקיימת, טבעונות, אקולוגיה ומה שביניהם

כל שינוי באורח חיים מתחיל מאיזשהו טריגר. אצל חלקנו זהו טריגר ישן שמתעורר פתאום לחיים ואצל חלקנו זוהי חוויה חד פעמית שמסמלת את נקודת האל-חזור בחיינו. בכל הנוגע לאורח חיים מקיים ובחירה באופנה מקיימת, הטריגר אצלי היה זיכרון ישן מימי התיכון. כשהייתי בת 16, נכנס בחור צעיר ונמרץ לכיתה שלי והסביר לנו בלהט איך העולם שלנו סובל; סובל מהאקלים, מחוסר הצדק השורר בו ושאם לא נדע לטפל בו היום – הוא יחזיר לנו כפליים מחר. המסרים הללו ליוו אותי במשך שנה, בשיעורים שבועיים ובהעברת הרצאות בנושא. אלה היו הזרעים הראשונים שנזרעו בתודעה האקולוגית שלי.

שלוש שנים לאחר מכן, בגיל 19, הבנתי דבר מאוד חשוב עבור כל חיילת בצבא – אם אני רוצה להתלבש יפה, אני חייבת למצוא דרך שתעקוף את העניין הכלכלי. כך הגעתי לראשונה לעולם המופלא של מסיבות החלפת בגדים. אני זוכרת את המפגש הזה כאילו זה קרה אתמול. עד אז הייתי הסקפטית הראשית וחשבתי שאין מצב בעולם שנשים יביאו בגדים יפים ומיוחדים ללא שום תמורה וודאית (הרי יש מקרים רבים בהם את מביאה בגדים יפים ויוצאת ללא כל בגד על אף שחיפשת). אבל הסקפטיות שבי החלה להיעלם לאט לאט. הבגדים שהבאתי התחלפו במהרה בבגדים שלקחתי והנשים המופלאות שפגשתי לימדו אותי דבר או שניים על נתינה וקבלה.

אחרי שנים בהן השתתפתי בעשרות מסיבות החלפה, למדתי לשלב בין שתי האהבות שלי – אקולוגיה ואופנה. כשהבנתי שאפשר להתלבש יפה ולהשאיר אחרינו עולם נקי וירוק יותר, הרגשתי שעליתי על דרך המלך הפרטית שלי. אבל לא הייתה לי כוונה להשאיר את הידע הזה רק לעצמי – חיפשתי בכל הזדמנות להעביר הלאה את המסר. המסר המרכזי הוא שתעשיית האופנה מזהמת את העולם שלנו אבל יש דרך להתמודד עם זה ולהפחית כמה שניתן את ההשלכות הסביבתיות-כלכליות-חברתיות הללו. היום אני מרצה בתחום ובעלת עמוד האינסטגרם והאתר Oxana Bar Kayma – פלטפורמות בהן אני מסבירה את הנזקים הסביבתיים של תעשיית האופנה וכיצד נוכל להכניס קצת יותר אקולוגיה לחיינו.

בכתבה הזו הכנתי לכן מדריך קצר שיסייע לכן להפוך את המלתחה שלכן לאקולוגית יותר בעזרת מסיבות החלפת בגדים. אז איך נראה תהליך יצירת מלתחה על טהרת סיבות החלפת בגדים?

צעד ראשון: התחילי עם שינוי בחשיבה

זה לא חדש שהסטיגמה של מסיבות החלפת בגדים בקרב הציבור הכללי הוא לא משהו. “ללבוש בגדים של מישהי אחרת שהיא הביאה חינם? אין מצב, זה בטח מלא בכתמים!” זאת תהיה החשיבה הרווחת. בעוד שבחנויות יד שנייה את מרגישה שאת משלמת על השירות שקיבלת, במסיבת החלפת בגדים השירות הזה לא תמיד מורגש וצריך לייצר אותו בחשיבה. השינוי הראשון שלי בחשיבה בכל הנוגע למסיבות החלפה הוא ההבנה שצריכה היא לאו דווקא משתנה של כסף. אני לא חייבת כסף כדי “לצרוך” בגדים ואני לא חייבת לקבל חזרה את אותה כמות הבגדים כדי להרגיש “פחות פראיירית”.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by 🍀 Oxana Bar-Kayma🍀 (@oxana.bar)

צעד שני: מצאי את סגנון המסיבות שלך

לא כל מסיבת החלפת בגדים תתאים לך. לקח לי קרוב לשנה לדעת להבחין בין מארגנות המסיבות השונות כדי להבין איזה סגנון בגדים יחכה לי שם. הייתי חוזרת ממסיבות עם בגדים שלא תאמו כלל את הסגנון האישי שלי רק כי במסיבה עצמה הבגד היה נראה לי נחמד או מחמיא. ברור שלפעמים אנחנו רוצות לנסות סגנון חדש אבל בדרך כלל אנחנו מעוניינות להמשיך להתלבש באותו סגנון שאנחנו רגילות אליו.

אז איך מקצרים תהליכים ומוצאים את המסיבות שהכי יתאימו לסגנון שלנו?

  • מסיבות בתשלום סמלי: בדרך כלל מסיבות שדורשות סכום סימלי בכניסה יהיו איכותיות יותר כי המארגנות מתייחסות אליהן יותר ברצינות והבגדים שהן מביאות מלכתחילה יהיו ברמה טיפה יותר גבוהה.
  • מסיבות של מכרות: תתחילי עם מסיבות החלפה קטנות של החברות הקרובות או חברות של חברות. ככה תהיי בטוחה איזה סגנון של בגדים מחכה לך.
  • מסיבות שעושות מיון מקדים: יש מארגנות שמבקשות להביא את הבגדים מראש. ככה תדעי שהבגדים עברו סינון ופריטים שלא ראויים ללבישה, לא יימצאו במסיבה.
  • טיפ בונוס: מומלץ לרשום בקבוצת ה-Whatsup או פייסבוק של מסיבת ההחלפה, אילו פרטי לבוש את מחפשת. כך תוכלי לוודא שלפחות חלק מהפריטים שאת אוהבת יחכו לך במסיבה.

צעד שלישי: תרשי לעצמך למעוד

כמו בדיאטה, כך גם בארון שלנו. שום מלתחה לא יכולה להיות מורכבת לאורך זמן רק מפריטים מסויימים.  הפריטים שלנו מעורבבים, מגוונים וטוב שכך. חלקם אקולוגיים, חלקם יד שנייה, חלק מוחלפים וכן, חלקם גם מרשתות האופנה הגדולות. אם קנית ג’קט שנורא אהבת בקניון, אל תלקי את עצמך במחשבה ש”הרסת” את הארון האקולוגי שלך. כל פאשניסטה אקולוגית יודעת שארון אקולוגי הוא תהליך, וכמו בכל תהליך- יש ציוני דרך, עליות ומורדות.

צעד רביעי: תהני מההרגל

אין כמו ההרגשה שהחלפת בגדים באה לנו בקלות כמעט כמו לשלוף את האשראי שלנו בסופר. כשהגענו לשלב שאנחנו חושבות על התחדשות בבגדים חדשים במונחים של החלפת בגדים חדשה, זה השלב שבו הרעיון הופך להרגל. זה השלב שבו אנחנו כבר לא זקוקות לחיזוקי כרטיס האשראי או הקלקה לילית באתר סיני כזה או אחר כדי להרגיש שהתחדשנו בבגד חלומותינו. זכרי- כדי להפוך פעולה מסויימת להרגל, יש צורך בשישים ושישה ימים בדיוק (על פי מחקרים, כמובן). זה אומר שיש לך עוד כמה מסיבות החלפה לעבור עד אז.

צעד חמישי: זכרי את המטרה

לכל אחת יש מטרה שונה כשהיא בוחרת לפקוד מסיבת החלפת בגדים. המטרה שלי הייתה להקטין את טביעת הרגל האקולוגית שלי בעולם בעזרת הבגדים שלי. מטרות נוספות יכולות להיות קשורות לסיבות כלכליות, חברתיות, סביבתיות ועוד. בחרי את המטרה שלך, כך יהיה קל יותר להתמיד בדרך.

אהבת את הכתבה של אוקסנה? מזמינה אותך לעקוב אחריה באינסטגרם או ליהנות מעוד תכנים שלה באתר היפה הזה.

הכתבה עשתה לך חשק להשתתף במסיבת החלפות? הצטרפי לקבוצת הפייסבוק “מתלבשות על נובמבר” כדי להתעדכן במסיבות החלפה שמתקיימות ברחבי הארץ לאורך כל השנה, ובמיוחד בחודש נובמבר.

רוצה לארגן מסיבת החלפות בעצמך? מזמינה אותך לקרוא את כתבת המגזין שמסבירה צעד אחד צעד כיצד לארגן מסיבת החלפה מוצלחת (גם בימי קורונה).

נהנית מהכתבה? מוזמנת לשתף >>

Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook