גל איציק
אקטיביסטית, חברת תנועת דרור ישראל ובעלת חנות בגדי יד שנייה yad2seeker
תמיד אהבתי ללכת לחנויות יד שניה, עם חיבה ספציפית לביגודיות של ויצ”ו: חנויות שדורשות סבלנות, חיפוש, מדידה בתנאים לא נוחים ותמיד מגיעות בסוף לשיחות חולין עם סבתות שאני לא מכירה שרוצות לתת לי טיפים, להחמיא לי או להגיד לי שמה שאני מודדת יושב עלי לא כל כך טוב.
בעקבות מסעות החיפושים שלי הקמתי את yad2seeker, עמוד אינסטגרם שבו אני הולכת לביגודיות וחנויות יד שניה, מחפשת מציאות שוות ומוכרת אותן בזמן אמת וככה חוסכת לעוקבות ולעוקבים שלי את הצורך לחפש ולפשפש. הביגודיות של ויצ”ו נמצאות בהרבה ערים בפריסה ארצית אך הרבה פעמים יש רתיעה מללכת אליהן בגלל אופי הקניה שהוא שונה מחנות רגילה, בשביל זה ריכזתי לכן שמונה טיפים שיהפכו את ההליכה לביגודית לחוויה טובה ומעניינת יותר.
טיפ ראשון: לפני שמתחדשות - מפנות מקום
אחד מהדברים שמאפיינים את התקופה בה אנו חיות הוא שיש לרובנו יותר מידי פריטים בארון, כשאת רובם אנחנו בכלל לא לובשות. בעיני מאוד נחמד הגיע לביגודיות עם תרומה של בגדים וגם עם מקום פנוי בארון לכל הרכישות החדשות שלכן.
טיפ שני: לבדוק את שעות הפתיחה
לצערנו, הרבה ביגודיות פועלות בשעות פתיחה שונות ומשונות (ובזמן הקורונה המצב עוד יותר מסובך). ממליצה בחום לבדוק לפני שמגיעות את הימים ושעות הפתיחה. ניתן להתעדכן ברשימת כל הביגודיות ושעות הפתיחה שלהן באתר של ויצ”ו, אבל כדאי לקחת בחשבון שהוא לא תמיד מעודכן.
טיפ שלישי: להתלבש בהתאם
כדאי לקחת בחשבון שאתן הולכות למדוד הרבה פריטים ולא בכל חנות יש תאי מדידה נוחים או מתפקדים. לכן מומלץ להגיע לחנות בבגדים שנוח למדוד מעליהם או שנוח להוריד אותם בשביל למדוד. באופן אישי אני ממליצה על טייץ או חצאית עם גומי, חולצה/גופיה צמודה וכפכפים.
טיפ רביעי: להגיע עם מטרות אבל עדיין לשמור על ראש פתוח
לפני שהולכות לכל חנות בגדים (ולפני שקונות דברים בכלל) שווה לתת מבט על הארון ולראות מה חסר לכן וממה יש לכן הרבה יותר מידי ואתן לא צריכות יותר. כך אפשר להגיע לחנות עם רעיון לגבי סוג הפריטים שאתן מחפשות, ולא להסתנוור מכמות האופציות בחנות ולקנות פריטים שאין לכן צורך בהם. מצד שני אין לדעת באיזו שמלה של מותג על או פריט וינטג’ על זמני תפגשו שם, אז בבקשה לא להיות קשוחות מידי עם הרשימה מהבית ולתת לעצמכן גם קצת להתפרע.
טיפ חמישי: כשיוצאות (מת"א) מגלות מקומות נפלאים
חנויות יד השנייה בתל-אביב בכלל, וסניפי הביגודית בעיר בפרט, הן מושלמות ואין לי שום מילה רעה להגיד עליהם. עם זאת, כשמגיעים לביגודיות בקרית גת, זכרון יעקב, פתח תקווה, נהריה (והרשימה עוד ארוכה) אפשר לגלות דברים נפלאים. מוזר להגיד את זה כי ישראל מדינה קטנה אבל האופנה שונה בין ערים במרכז וערים בצפון או בדרום וזה עוד לפי שהזכרתי חנויות יד שניה בקיבוצים ומושבים שגם הן עולם ומלואו.
טיפ שישי : לא לפחד לנסות דברים חדשים
תמיד תהית אם נעלי עקב יעבדו בשבילך? ראית מכנס מחויט שווה אבל לא יודעת עם מה הוא ישתלב בארון? רוצה להיות כמו הפאשניסטה באינסטגרם שיודעת איך ללכת עם בלייזר וינטג’ ושהוא ייראה הכי טוב שיש? זאת ההזדמנות שלך לקנות פריטים זולים מאוד יחסית, ולקחת סיכון עם שינויים קטנים שרצית לעשות במלתחה שלך בלי להשקיע המון כסף.
טיפ שביעי: בשביל למצוא את היהלום שלכן צריך לעבור קודם במכרה
דברים טובים באמת לא באים כל כך בקלות. להגיע לביגודית אומר להגיע עם אנרגיה של חיפוש וחיטוט, מדידה והחלפה, יכולת להסתכל על בגד כעל יהלום בלתי מלוטש ולחשוב איך את תהפכי אותו לפריט הכי שווה שיש לך בארון (גם אם זה אומר שהוא צריך לעבור תיקון קטן אצל התופרת). זה אולי קצת מתיש אבל זה כל כך משתלם בסוף!
טיפ שמיני: כמו לטבע גם ללב ארבע עונות
טיפ אחרון וחשוב! יש שני פיקים שנתיים בביגודיות- ראש השנה ופסח. זה לא שבשאר השנה אין תרומות ובגדים שווים, אבל לפני החגים כולם נזכרים לסדר את הארון וזה המאני טיים של הביגודיות. הן טובעות בתרומות ומה שלא נמכר עובר להטמנה לצערנו. מומלץ מאוד להגיע בזמנים האלה אבל להיות מוכנות לחנויות יחסית מבולגנות עם אוצרות רבים.
ואם אחרי כל הטיפים האלה אתן עדיין לא מרגישה מוכנות כדי לעשות את המסע הזה לבד – מוזמנות לעקוב אחרי yad2seeker שם עולים מידי יום שלישי פריטים שאני מוצאת משיטוטים בביגודיות וניתן לרכוש אותם ממני כשאני שם.