שלי בן זאב זוס (@thegreenshulla)
יזמית סביבתית ופעילה חברתית, מקדמת צרכנות בת קייימא, צמצום פסולת ואופנת יד שנייה
במסגרת התקופה הארוכה שהתנדבתי בביגודית של ויצ”ו, יצא לי לבוא במגע עם כמויות בלתי נתפסות של תרומות בגדים מיותרים מארונות של אנשים. נקודת השיא תפסה אותנו רגע לפני פסח ובזמן סגר הראשון, כשאסור היה לצאת מהבית והיה המון זמן פנוי למיין כל סלסלה, מדף או מגירה. התרומות לא הפסיקו להגיע ואפילו היו כמויות כפולות משנים קודמות. הבעיה הייתה שלא היו מתנדבות לאסוף ולמיין שקיות כי הסניף היה בסגר… וככה הצטברו טונות (לא בסלנג, באמת כ 2.5 טון) של בגדים מחוץ לשער שנרטבו בגשמים ונזרקו מעופשים לפח. בערמות שהלכו לאבדון נתקלתי במגוון ענק של סגנונות, מידות וגם פריטים חדשים עם טיקט, שפשוט נמסרו מעומס יתר בארון. הייתי מתוסכלת מהמצב והבנתי שאני חייבת למצוא פתרון ולתת מענה (גם בשבילי) לצורך להיפטר מדברים.
בסגר השני כבר פעלתי כדי להימנע מזה מראש וביחד עם נשים מהקהילה שלי. הגענו למסקנה שבארון של כל אחת מאיתנו יש פריטים שכבר לא משמשים אותנו וגם כאלה שנלבשו פעמים בודדות, ואם כבר אנחנו צמאות לצאת קצת מהבית אז למה לא לנצל את זה כדי להתאוורר במפגש חברתי בהתאם להנחיות, לבלות ולהעביר את הזמן בשופינג בלי חרטות?!
השפע קיים סביבנו בכל רגע נתון ומסיבות החלפת בגדים זו הדרך האידיאלית האהובה עליי להתחדש בבגדים שווים למלתחה ולהעביר הלאה לידיים טובות את אלה שאני אוהבת אבל כבר לא צריכה. הקונספט הזה כל כך קליל, נגיש, מאוורר ומגבש שזה חטא לפספס הזדמנות מעגלית שכזו. החלק הכי כיף בעניין? הוא שכל אחת יכולה להרים מפגש חברתי קהילתי כזה!
אם גם את רוצה להרים לקהילה שלך הנה המלצות לחמישה צעדים לארגון של מסיבת החלפת בגדים מוצלחת בתקופת הקורונה:
צעד ראשון: לפחות שבועיים לפני האירוע
כדי להיערך במקסימום אני ממליצה להתחיל לפרסם לפחות שבועיים לפני – זה הזמן האידיאלי מבחינתי כדי לוודא שהכל יהיה כמו בתכנון החל משלב פרסום המסיבה ועד הלוגיסטיקה. מציאת הלוקיישן המתאים הוא בדרך כלל המשימה הכי קשה, בעיקר בימי חורף שבהם יש סיכוי לגשם ובימי הקורונה שמגבילים את ההתקהלות. לאחר שנמצא המיקום המתאים, המשיכי עם קביעת תאריך, מקום ושעה והכיני פלאייר הזמנה עם פרטי האירוע הבסיסיים. בפרסום הפוסט צרפי טופס הרשמה עם הפרטים שאת זקוקה להם ושאלות רלוונטיות לארגון והלוגיסטיקה. אני ממליצה על פורמט של גוגל דוקס, שעושה לך חיים קלים. בתור מארגנת האירוע, את יכולה לקבוע מספר נהלים שיעזרו לכל המוזמנות להתפקס עם כמות הבגדים וההיצע עצמו (למשל: מידות מסוימות, בגדים התואמים לעונה וכדומה). את הנהלים האלה כדאי לציין כבר בטופס ההרשמה וגם בפוסט שבו תפרסמי את האירוע ברשתות החברתיות.
כאן תוכלי למצוא דוגמה לטופס הרשמה למסיבת החלפות, ומצורפת גם דוגמא לפוסט וההזמנה שפרסמתי בקהילה המקומית שלנו:
צעד שני: בין שבוע לשבועיים לפני האירוע
זה השלב שבו כדאי להכין צ’ק ליסט לרשימת ציוד: מראה, נשנושים קלים, מתלה לבגדים*, קולבים, שולחנות להנחת הבגדים, קנקני מים, כוסות (רצוי רב פעמיים ולכל אחת כוס משלה) רמקול ופלייליסט מוסיקה כיפית. במידה והמסיבה מתקיימת תחת מגבלות הקורונה חשוב גם לזכור להתארגן על מד חום וטבלת נוכחות להרשמה בכניסה.
*מילה על מתלים לבגדים – גם אם אין לך מתלה בגדים אמיתי, מומלץ לעשות מאמץ לאלתר כזה ממה שיש, כדי לאפשר גישה נוחה הצצה בין הפריטים התלויים. תהיי יצירתית כי זה עושה את ההבדל!
צעד שלישי: 24 שעות לפני מועד האירוע
בעיקר בימי קורונה, אבל לא רק – מומלץ לוודא אישור הגעה בטלפון או בוואטסאפ ביום ההשתתפות (או אם האירוע מתקיים בשעות הבוקר/צהריים, אז יום קודם לכן). אגב, חשוב לתת את כתובת האירוע וההכוונה למקום המדויק רק אחרי שסגרתן את רשימת המשתתפות, על מנת לוודא שתעמדו במגבלות/הנחיות הקורונה.
בקשה לאישור ההגעה יכולה להיראות ככה למשל:
צעד רביעי: כשעתיים לפני האירוע
כדאי להגיע מוקדם יותר למקום האירוע ולארגן את הלוקיישן הנבחר. כדאי התייחסי לחלל כמקום מפלט, או לכל הפחות למקום שנעים להיות בו ולחפש בנחת בין כל הבגדים. גם כאן חשוב לשים לב לפרטים הקטנים – האווירה לא פחות חשובה מהמטרה, במיוחד בתקופה הזו כשכולנו רק צמאות להתאוורר עם חברות ולנקות את הנשמה.
צעד חמישי: במהלך האירוע
צלמו את האירוע, תתעדו את האווירה והמציאות ושתפו בקבוצות הקהילה שלכן ברשתות החברתיות. תפיצו את הבשורה והשאירו טעם של עוד, כי להתחדש בלי להתרושש זה ה-קונספט הכי שווה בתקופה הזו!
קרדיט תמונה ראשית: מעין עמרן
הכתבה עשתה לך חשק להשתתף במסיבת החלפות? הצטרפי לקבוצת הפייסבוק “מתלבשות על נובמבר” כדי להתעדכן במסיבות החלפה שמתקיימות ברחבי הארץ לאורך כל השנה, ובמיוחד בחודש נובמבר.