הקשר בין הטרנד החם של הסתיו לבחירות בארצות הברית

כשמישל אובמה הופיעה בוועידה הדמוקרטית הלאומית לשנת 2020, לא רק שקהל השומעים התרגש מהנאום החזק שנתנה, אלא שהוא גם רץ לקנות את השרשרת שענדה – שרשרת זהב עם תליוני אותיות VOTE של המעצבת ByChari. לאור העובדה שהשרשרת כמובן הפכה להיות סולד אאוט זמן לא רב לאחר מכן, די ברור למה מותגים רבים אחרים ביקשו לנסות את מזלם עם ליין דומה בעיצובם בהתייחס לבחירות בארצות הברית.

ממייקל קורס ועד גאפ – עכשיו כשהבחירות בארצות הברית נכנסות לישורת האחרונה שלהן, נראה שלא מעט מעצבים ומותגים אמריקאיים מבקשים לעודד את הלקוחות שלהם לבצע את חובתם האזרחית. מלבד המרצ’נדייס שקורא לאזרחים להצביע, המעצבים והמותגים אף מגדילים לעשות ומשתפים פעולה ביחד עם מוסדות ללא מטרות רווח ועמותות או שתורמים חלק מסוים מהרווחים לעמותות.

העובדה שכל-כך הרבה מעצבים ומותגי אופנה מציעים בתקופה האחרונה פריטי אופנה עם הבקשה ללכת להצביע, מראה עד כמה הפוליטיקה חלחלה לחיים האישיים של האזרח האמריקאי, והגיעה עד לארון הבגדים שלו. אם בעבר מותגים נטו להעדיף שלא להתייחס למצב הפוליטי בארצות הברית ואף העדיפו שלא להזדהות עם אף מחנה, הרי שהיום נראה שהם שינו את הגישה שלהם ורואים את הבחירות הקרובות כהזדמנות להעמיק את הקשר עם הלקוחות שלהם.

הדוגמנית-יזמית, קרלי קלוס, נועלת את מגפי 5050 Vote של Stuart Weitzman.

100% מהרווחים ממכירת המגפיים יתרמו ע”י החברה לעמותת “I am a voter”.

?סבבה להצביע, אבל למי

ללא ספק, לקדם ערכים דמוקרטיים ובחירות חופשיות מבלי לנקוט דיעה של ממש היא הבחירה הקלה יותר עבור המותגים והמעצבים ודרך כמעט בטוחה לשלשל לכיסם עוד כמה דולרים בתקופה הקשה ממילא הזו. עם זאת, חשוב לשים לב לכך שהקריאה להצביע היא עדיין לא נקיטה בעמדה פוליטית של ממש. בעוד שמעצבים מסויימים בחרו לעמוד מאחורי המועמד לנשיאות המועדף עליהם (ג’ו ביידן, איים לוקינג אט יו), הם לחלוטין בעמדת מיעוט. מרבית המותגים בוחרים להימנע מלהביע תמיכה פומבית, בכל צורה שהיא, במועמד מסוים, ייתכן מתוך ניסיון שלא להרחיק מידי מצביעים מהמחנה השני במפה הפוליטית. 

כמו כן, כאשר מסתכלים בצורה רוחבית על הקמפיינים של המותגים והמעצבים, אפשר לזהות ניסיון מצידם לפנות לקהל הצעיר יותר, דור ה-Z, שלפי המחקרים הופך בשנים האחרונות להיות הרבה יותר מעורב פוליטית וחברתית ועבור רבים מהם זו תהיה הפגישה הראשונה עם הקלפי כמצביעים ולא כמלווים. כדי לוודא שהדור הצעיר אכן יקבל את המסר, המותגים בוחרים להשיק את הסחורה החדשה באמצעות שימוש בסלבריטאים ומשפיענים מוכרים. 

במקביל, על מנת לבטל את דעותיהם של הספקנים שטוענים שהמותגים פשוט רוכבים על הטרנד,  מרבית המותגים החליטו לתרום כסף, או לכל הפחות חלק מהרווחים של הליין המיוחד שקורא לאזרחים להצביע, לעמותות וארגונים ללא מטרות רווח שמבקשים לנסות להבטיח עתיד טוב יותר עבור האמריקאים. האם תרומה שכזו פעם ב-4 שנים הינה משמעותית מספיק? כנראה שלא, אבל בשילוב עם יוזמות נוספות שהחלו לאור מחאות Black Lives Matters – זו בהחלט התחלה טובה.

היילי ביבר, בסווטשירט מהקמפיין המעודד הצבעה של חברת Levi’s.

 

 

נתראה בקלפי

באשר להשפעה הממשית שיש ללבישת חולצת טי שירט או מגפיים שעליהם כתובה המילה “VOTE” – הדיעות עדיין חלוקות. יש הטוענים שהמרצנדייז’ הזה משמעותי במיוחד במעגלי ההשפעה הקרובים, כשלמשל בת משפחה או חברה אחת מעודדת את חברותיה לגשת לקלפי הקרוב על מנת להצביע. אחרים טוענים שזו דרך צינית של המותגים ל

הנה למשל כמה דוגמאות מעניינות שמצאתי ברשת ואהבתי במיוחד:

חולצת טי שירט של Michael Stars עם רקמת פניה של האקטיביסטית הפמיניסטית גלוריה סטיינהם.
50 אלף דולר מתוך הרווחים ממכירת החולצה יתרמו לעמותות שונות שעוסקות בחיזוק הנגישות של אוכלוסיות חלשות לקלפיות בצורות שונות.

תיק מקולקציית קפסולה מיוחדת של Staud.

טי שירט של בית האופנה Prabal Gurung.
15% מהרווחים ממכירת החולצה יועברו לעמותת When We All Vote.

ג’וליה רוברטס, אופרה וינפרי ועוד חצי מהוליווד לובשות את חולצת VOTE של טורי ברץ’.

100% מהרווחים על מכירת הטי-שירט יועברו לטובת ארגון הצדקה I am a Voter שכל עיסוקו הוא לגרום לכמה שיותר אנשים להצביע.

סלינה גומז לובשת את חולצת Vote or Die… For Real של Pyer Moss שנוצרה בשיתוף פעולה עם שון ג’ון (הראפר שמוכר יותר בשם פי. דידי).
100% מהרווחים של מכירת החולצה יתרמו לעמותת Rock The Vote ששמה לעצמה מטרה לאפשר לקולות צעירים להגיע לעמדות מפתח בפוליטיקה האמריקאית.

חולצת VOTE של חברת Madewell.

100% מהרווחים ממכירת הטי שירט יועברו לארגון ACLU, מוסד ללא מטרות רווח ששם לעצמו מטרה להבטיח שכל אזרח אמריקאי יוכל ליהנות מהזכויות שהובטחו לו במסגרת החוקה והחוקים האמריקאיים.

קרדיט תמונה ראשית: צילומי מסך מהאתרים של sub_urban riot, טורי ברץ’ ו- Levi’s

אם הכתבה הנ”ל הייתה מעניינת עבורכן, ממליצה לקרוא גם את האישי הוא הפוליטי, כתבה נוספת באותו נושא, כולל התייחסות לישראל.

נהנית מהכתבה? מוזמנת לשתף >>

Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on facebook